Povestea Casa Negrea
De la vis la realitateâ¦..
Visul de a avea o pensiune s-a nascut in anul 2011, cand printr-o intamplare fericita am aflat ca se pot obtine fonduri nerambursabile pentru construirea unei agropensiuni. Am demarat procedurile necesare si in anul 2013 am semnat contractul de finantare. Din pacate, un an mai tarziu am decis sa nu continuam din lipsa capitalului propriu necesar pentru finalizarea lucrarilor, dar nu am renuntat la vis. Doi ani mai tarziu am reluat procedurile si in anul 2016 am depus dinnou proiectul, de data aceasta fiind hotarati sa il ducem la bun sfarsit. In anul 2017 am semnat contractul de finantare si in anul urmator, in 2018 am inceput lucrarile la noua pensiune. Am reusit sa ne incadram in cei 2 ani alocati pentru realizarea cladirii si in anul 2020 ne-am pregatit sa deschidem. Insa soarta nu a avut aceleasi planuri cu noi si in martie 2020 s-a semnat decretul prezidential pentru pandemie, blocand astfel marea noastra deschidere si tot domeniul horeca. Dar nu am deznadajduit si in mai 2020 am decis sa ne deschidem portile pentru turisti. Un inceput de drum anevoios, cu planuri schimbate total, cu adaptarea la un nou stil de viata, dar cu dorinta puternica de a continua si de a realiza un vis.
Vinul de Ighiu de la Casa Negrea isi are radacinile in podgoriile din jurul satului. Vita de vie a fost plantata in timpul regimului comunist, in anii â75-â77. Fiind un om al locului, in copilarie admiram si cutreieram dealurile cu vii, bucurandu-ma toamna de darurile dulci ale viei. Dupa ani â90, terenurile au fost retrocedate, oamenii au primit viile inapoi si au continuat sa le lucreze. Dar timpul ce a urmat nu a fost prietenos cu acest domeniu al viticulturii, iar oamenii au renuntat sa mai lucreze via. Incepand cu anul 2010 am incercat sa salvam din mostenirea milenara a acestor locuri si am preluat pe rand mai multe parcele cu vita de vie. Am pornit cu una, apoi am luat-o pe a doua, pe a treia si tot asa pana s-au strans vreo 6 ha. Am investit cat am putut in tehnologia de lucru si am incercat sa mentinem vie aceasta indeletnicire veche a locului. Am incercat sa salvam soiurile vechi, adaptate pedoclimatic si sa obtinem vinuri cat mai bune, specifice acestor locuri minunate. Avem Feteasca Regala, Feteasca Alba, Muscat Otonel, Traminer si nu in ultimul rand Iordovan. Acesta este un soi local, specific Transilvaniei, care se gaseste la putini producatori. Suntem la momentul in care ne pregatim sa investim in tehnologia din crama si sa aducem vinul de Ighiu in lumea moderna. Chiar daca folosim metodele traditionale de vinificatie si incercam sa mentinem produsele noastre cat mai naturale, cei care aleg sa guste din Vinul de Ighiu sunt incantati de ce gasesc in pahar.
Ne dorim sa continuam povestea Vinului de Ighiu, sa incantam cat mai multa lume cu aceasta bautura bahica. Visul este acela de a transforma afacerea noastra intr-o crama boutique si de a imbutelia toata productia noastra.
Asa suntem noi la Casa Negrea, mereu visatori si dornici de mai bine. Am invatat din mers, ne-am adaptat, am crescut, dar nu ne-am schimbat. Am ramas hotarati si dedicati acestui scop nobil de a face la Ighiu un loc placut, energizant si empatic. Astia suntem noi, ECHIPA CASA NEGREA.
Harta
Conditii tarife
Termene de plata
Conditii de anulare
Confirma alegerea!
Masa:
Oferta:
Cauta vacanta dorita!
Citeste mai mult
Cookie-urile sunt folosite pe acest site pentru a oferi cea mai bună experiență de utilizator. Dacă continuați, presupunem că sunteți de acord să primiți cookie-uri de pe acest site
Nu ai găsit ce căutai? Solicită o ofertă și îți raspundem imediat!